неділю, 14 червня 2015 р.

Повінь та тигри у Грузії

Не менше 12-тьох людей загинули в столиці Грузії в результаті повені в ніч на неділю, якщо вірити місцевій владі. Загинули кілька співробітників Тбіліського зоопарку.
За словами Давида Нармані, мера Тбілісі, на даний момент, досі не впіймані усі тварини, що втекли із зоопарку під час повені. Очільник столиці Грузії порадив жителям міста без необхідності не виходити на вулицю.
Понеділок, 15 червня оголошено в Грузії днем ​​жалоби за загиблими в результаті повені в Тбілісі.
За визнанням мера, ситуація в місті "дуже важка". Стихія створила проблеми практично у всіх районах міста.
"Затоплено кілька вулиць, затоплені підвали та перші поверхи будинків. Затоплені також кілька підземних переходів", - повідомляє тбіліська мерія.

Крім того, за словами міністерства регіонального розвитку та інфраструктури Грузії, зсув розміром приблизно в 500 тисяч кубічних метрів паралізував рух на дорозі Цхнеті - Бетані.
В результаті сильної зливи також постраждали села Мцхетского муніципалітету і муніципалітету Тетріцкаро, де стихія пошкодила сільські дороги.
Багатогодинної злива призвела до підтоплення декількох вулиць Тбілісі: затоплені двори, перші поверхи та підвали сотень будинків, підземні переходи.
Віце-мер Тбілісі Іраклій Леквінадзе попередньо оцінив збиток від стихії в 10 млн доларів.
Багато жителів грузинської столиці виявилися без даху над головою - їх будинки затопило. Рятувальники шукають людей в затоплених оселях. Деякі будинки пошкоджені або зруйновані.
Втекли тварини
Епіцентром стихії стала територія, прилегла до річки Вірі в центрі Тбілісі. Річка вийшла з берегів, затопивши вулиці й дороги, а також територію Тбіліського зоопарку.
Стихія пошкодила вольєри, в яких знаходилися тварини. Зі сторони адміністрації зоопарку, втрачено або ліквідовано велику частину тварин.
"Частина тварин не постраждала, частину ми приспали, але частина, - на жаль, дуже багато - загинули", - сказав журналістам директор зоопарку Зураб Гуріелідзе.
Тбіліський зоопарк
У Тбіліському зоопарку залишилася лише невелика частина тварин
Міністерство внутрішніх справ Грузії вранці в неділю заявило, що мобілізувало всі свої підрозділи, для того щоб втіклі тварини були приспані та повернуті в зоопарк, порадивши мешканцям міста утриматися від пересування по вулицях міста.
"Кілька тварин були приспані, а деяких довелося ліквідувати", - повідомляє МВС Грузії. Відомство поки не уточнює, які тварини були вбиті.
Раніше повідомлялося, що із затопленого зоопарку втекли шість левів, шість тигрів, сім ведмедів і 13 вовків. Бегемота вдалося приспати пострілом зі спеціальної рушниці.
Міська влада попросили жителів не виходити з будинків, щоб уникнути зустрічі з хижаками. Втікачів шукають за допомогою вертольотів.
"Багато тварин загинули"
В результаті стихії, за словами директора Тбіліського зоопарку Зураба Гуріелідзе, загинули троє співробітників, які доглядали за тваринами.
"Ситуація важка. Правда, стихія відступила і зараз йде робота по розчищенню території зоопарку, - сказав Гуріелідзе. - Багато тварин загинули, але у нас поки немає точних даних, тому що у нас повинна бути можливість підійти до вольєрів, щоб зрозуміти, скільки втекло, загинуло та залишилось тварин ".
За його словами, деяких тварин приспали та вже повернули, в тому числі і декількох пінгвінів, вовків, ведмедів, гієн, бегемота і багатьох птахів.
Але деякі втіклі тварини були вбиті.
"Ми знаємо, що кілька тигрів були ліквідовані, але точна кількість поки що невідома", - повідомив Гуріелідзе.

Немає коментарів:

Дописати коментар