суботу, 13 червня 2015 р.

Хакери отримали особисті дані співробітників спецслужб США

     Група хакерів отримала доступ до файлів з персональними даними співробітників розвідки і армії США, як повідомляють американські представники влади. За попередньою інформацією, сліди чергової потужної кібератаки ведуть до Китаю.
      Влада побоюється, що тепер у зловмисників є інформація, за допомогою якої вони зможуть шантажувати співробітників американських спецслужб і членів їх сімей.
      Джерела агентства Ассошіейтед прес повідомили, що метою хакерів були спеціальні форми, які заповнюються співробітниками відомств для доступу до секретних матеріалів.
      У цих документах міститься вся особиста інформація про працівників - від кольору очей, фінансових операцій і пристрасті до алкоголю або наркотиків до контактних даних друзів і родичів.

      За інформацією Білого дому, є серйозні підстави вважати, що хакерам вдалося роздобути доступ до особистої інформації співробітників уряду.
5 червня стало відомо, що федеральні відомства США піддалися масованій атаці хакерів, які отримали доступ до персональних даних декількох мільйонів держслужбовців.
      Через кілька днів після цього американська армія тимчасово вимкнула свій веб-сайт через те, як він зазнав нападу хакерів.
      У заяві Офісу управління кадрами федерального уряду зазначалося, що в руках хакерів опинились досьє понад чотирьох мільйонів державних службовців, включаючи і тих, хто пішов на пенсію.
      Однак, за даними Ассошіейтед прес, в цілому під ударом може опинитися до 14 мільйонів чоловік.
      У США вважають, що за нападами стоять хакери з Китаю, проте Пекін називає такі припущення "безвідповідальними".
      У минулу п'ятницю адміністрація президента США Барака Обами оголосила про введення додаткових заходів щодо підвищення рівня кібербезпеки в країні.

Немає коментарів:

Дописати коментар