суботу, 13 червня 2015 р.

Британські вчені: шлюб корисніше чоловікам

Вчені давно з'ясували, що сімейні відносини позитивно впливають на здоров'я: у шлюбі люди живуть довше і відчувають менше емоційних проблем.
Однак нове дослідження показує, що самотність завдає жінкам такої ж шкоди, як і чоловікам,  тому шлюб корисніший для чоловіків. До таких висновків прийшли вчені з Університетського коледжу Лондона, Лондонської школи економіки, Лондонської школи гігієни і тропічної медицини.
У ході дослідження вчені проаналізували інформацію про 10 тисяч жителів Англії, Шотландії та Уельсу. До вибірки потрапили люди, що народилися в один і той же тиждень навесні 1958 року.
Дослідження стало першою спробою вивчити на великій вибірці зв'язок між сімейним станом і станом здоров'я у людей середнього віку. Висновки вчених опубліковані у виданні American Journal of Public Health.

Виявилося, що жінки середнього віку, ніколи не перебували у шлюбі, мали такі ж шанси розвитку так званого метаболічного синдрому (комбінація діабету, високого тиску і ожиріння), що і заміжні дами.
При цьому вони показували трохи більш високі рівні біомаркери, що свідчить про підвищені ризики проблем з диханням. Тим не менш, загальний рівень здоров'я незаміжніх жінок був вище рівня здоров'я неодружених чоловіків.
Шлюб сприяє здоров'ю
"Для жінок не так шкідливо не перебувати у законному чи цивільному шлюбі. Виявляється, шлюб більш вигідний чоловікам", - говорить доктор Джордж Плубідіс з Університетського коледжу Лондона.
Весілля
Безліч досліджень показало, що у людей в шлюбі краще зі здоров'ям
Дослідження також показало, що розлучення не має серйозних наслідків для здоров'я в довгостроковій перспективі в разі, якщо людині вдається знайти нового партнера. Це стосується як жінок, так і чоловіків.
"Безліч досліджень показало, що у людей в шлюбі краще зі здоров'ям. Проте наше дослідження показує, що люди, які пережили розставання, розлучення і зуміли знайти нового партнера, мають такий же рівень здоров'я, що і люди, які вступили в шлюб один раз", - сказав Плубідіс.
Шлюб позитивно впливає на якість життя з багатьох причин. Вважається, що дружини стимулюють своїх чоловіків на заняття спортом, здорове харчування і регулярні відвідування лікарів. Жінки, у свою чергу, отримують емоційне задоволення від довгих відносин.
У 2011 році інше дослідження показало, що для людей у ​​шлюбі на 15% знижується ризик ранньої смерті. Торік ВООЗ опублікувала відомості, згідно з якими шлюб знижує ризик появи тривожних розладів і депресії.

Немає коментарів:

Дописати коментар