пʼятницю, 26 червня 2015 р.

Переговори Греції з кредиторами в глухому куті

Ципрас і Меркель
Ангела Меркель попереджає, що з деяких питань сторони відкотилися назад у своїх рішеннях.
Переговори Греції з її міжнародними кредиторами і раніше в глухому куті, незважаючи на серію зустрічей на вищому рівні.
Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас не зміг досягти угоди з кредиторами. Зустріч міністрів фінансів країн єврозони завершилася без будь-якого прогресу в переговорах.
Серйозні розбіжності, як і раніше, залишились в питаннях оподаткування та трудового законодавства, інвестицій, зарплат та пенсійних реформ в грецькому держсекторі.
Міністерство фінансів єврозони звинувачує грецьку владу у тому, що вона, попри наближення терміну виплати по кредитах, не бажає піти на компроміс.

Греції загрожує дефолт, якщо уряд не зможе до вівторка виплатити МВФ 1,6 мільярдів євро.
На зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі Ангела Меркель, канцлер Німеччини висловила думку, що переговори останнім часом ведуть в нікуди.
"Ми все ще не домоглися необхідного прогресу, в деяких питаннях, здається, ми відкотилися назад", - заявила вона журналістам.
"Ще не пізно"
Якщо Греція оголосить дефолт, вона може вийти з єврозони з негативними наслідками для ЄС і всієї світової економіки.
Тим не менш, Європейська комісія, Європейський центральний банк і МВФ санкціонують виплату кредитного траншу розміром у 7,2 млрд євро тільки в тому випадку, якщо Греція зможе укласти угоду зі своїми кредиторами.
Ця криза може затьмарити поточний саміт ЄС у Брюсселі, в центрі уваги якого також проблеми міграції та пропозиції Девіда Кемерона, прем'єр-міністра Великобританії, про перегляд відносин з ЄС.
Після зустрічі міністрів фінансів єврозони глава Єврогрупи Йерун Дейсселблум заявив, що для Греції все ще не пізно прийняти пропозиції її кредиторів.
Це була вже четверта, за останній тиждень, зустріч міністрів фінансів, що намагаються запобігти дефолту Греції. Наступна буде в суботу.

Немає коментарів:

Дописати коментар