пʼятницю, 26 червня 2015 р.

ЄС не хоче переписувати договори заради Великобританії

Кемерон і Туск
Дональд Туск попередив Кемерона, що основні цінності ЄС не підлягають обговоренню
Девід Кемерон, Прем'єр-міністр Великобританії визнав, що Євросоюз не може переглянути свої угоди, щоб задовольнити бажання Сполученого Королівства напередодні референдуму про членство в ЄС.
Кемерон перебуває у Брюсселі, де проходить саміт Ради Європи. У ході візиту він повинен представити європейським колегам свій план переговорів про майбутні взаємини Британії та ЄС.
Прем'єр уже виконав свою обіцянку обговорити з лідерами 27 європейських країн взаємини між Британією та ЄС. Кемерон також обговорив реформу ЄС з президентом Ради Європи Дональдом Туском, який заявив, що пропозиції Лондона будуть розглянуті, "але тільки з позиції, безпечної для Європи".

Туск попередив Кемерона, що основні цінності ЄС не підлягають обговоренню. Тепер британський прем'єр не наполягає на негайних змінах базових угод ЄС, а говорить про юридично зобов'язуючі гарантії того, що європейські закони поміняються в майбутньому.
Тим часом Даунінг-стріт заявляє, що прем'єр-міністр не змінював своєї позиції і як і раніше розраховує на повну зміну угод.
"Довіряти не можна"
Євроскептик Джон Редвуд, який представляє консерваторів в парламенті, вважає, що Євросоюзу довіряти не можна. "Ми не повинні довіряти тому, що говорить ЄС. Вони змінюють свою позицію частіше, ніж я міняю свої сорочки, тобто дуже часто", - пояснив Редвуд.
Обіцянка Кемерона провести референдум до кінця 2017 означала, що після цього будуть можливі будь-які зміни в договорі з ЄС.
Лідер Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP), Найджел Фарадж, вважає, що Кемерону доводиться "змиритися з неминучим" фактом, що Євросоюз не буде переглядати свої угоди до референдуму в Британії, тому що, за його словами, "великі фігури" в ЄС британському прем'єру відмовили .
На його думку, у відносинах Лондона і Брюсселя не відбудеться суттєвих змін. UKIP закликає до виходу Британії з Євросоюзу.
Коментар політичного оглядача Бі-бі-сі, Ніка Робінсона :
Євроскептики і прихильники виходу з ЄС завжди з підозрою ставилися до угод між політичними лідерами, оскільки їх можна оскаржити в суді.
Вони вважають, що необхідно внести поправки в договір з ЄС чи законодавство ЄС для виконання умов Кемерона - а саме звільнити Британію від необхідності подальшої інтеграції з ЄС і дозволити їй скасувати деякі види допомоги для мігрантів, які перебувають в країні менше чотирьох років. Серед них - податкові кредити.
Критики Кемерона побоюються, що нинішня формула Кемерона - це відхід від первісних зобов'язань. Вони, напевне, зажадають пояснень про юридичні наслідки домовленостей, досягнутих з ЄС.
Як наполягає Даунінг-стріт, стратегія Кемерона всього лише враховує те, що будь-яка зміна базових

Немає коментарів:

Дописати коментар