неділю, 14 червня 2015 р.

Хакери атакують: хто і як зламує сайти держструктур?

Хакери використовують все більш досконалі методи для атаки на відомства
У Литві розпочато розслідування великої хакерської атаки на сайт об'єднаного штабу литовської армії. Раніше цього року від кібернападів постраждали сайти військових відомств США, Чилі та ряду інших країн.
10 червня на сайті   штабу литовської армії були повідомлення, які стверджували, що навчання "Удар меча", що проходять у країнах Польщі та Балтії, є "підготовкою до загарблення Калінінградської області".
Пізніше завідуюча відділом громадських зв'язків міноборони Литви Вікторія Цемен повідомила, що розміщена хакерами інформація була видалена з сайту, а контроль над ресурсом відновлений.

У відомстві уточнили, що за безпеку порталу відповідає приватна компанія.
Всесвітня кібервійна
Це далеко не перша велика кібератака на портали військових відомств та інших силових структур за поточний рік.
Всього кілька днів тому атаці піддався сайт армії США army.mil. Доступ до ресурсу був тимчасово припинений, щоб запобігти втраті секретної інформації. Відповідальність за злом взяла на себе "Сирійська електронна армія", що підтримує президента Башара Асада.
Незадовго до цього федеральні відомства  піддалися масованій атаці хакерів ,що змогли отримати доступ до персональних даних кількох мільйонів державних службовців.
8 травня надходили повідомлення про злом сайту Слідчого комітету Росії , на якому хакери на деякий час дали оголошення про затримання учасників акції на Болотній площі в Москві.
А в листопаді минулого року опозиціонер Георгій Албурі повідомив про хакерську атаку на один з акаунтів СКР в "Твіттері", на якому було розміщено близько 60 не пов'язаних між собою записів, присвячених в тому числі Олексію Навальному, подіям на Україні і справі "Оборонсервіс".
Прихильники Anonymous
Хакери Anonymous виступають проти держконтролю і цензури в інтернеті
Зростаючу активність останнім часом виявляють хакери, які називають себе прихильниками руху "Ісламська держава". 23 лютого вони атакували сайт міністерства оборони Чилі, а 12 січня зламали "Твіттер" -аккаунт Центрального командування Збройних сил США.
"Американські солдати, ми йдемо, стережіться", - говорилося в повідомленні, розміщеному ісламістами на сайті американського відомства.
Вже кілька років активну хакерську діяльність веде угруповання Anonymous, яка брала на себе відповідальність за цілий ряд нападів на міністерства і відомства США, Греції, Мексики, Сирії та інших країн. Хакери цієї групи виступають проти цензури в інтернеті, переслідування та нагляду за інтернет-користувачами.
У лютому поточного року хакери Anonymous також оголосили війну ісламістам і пізніше взяли на себе відповідальність за злом більше 800 акаунтів прихильників "Ісламської держави" в соцмережах.
"З цього моменту для вас немає безпечного місця в мережі. До вас будуть ставитися, як до вірусу, а ми - ліки", - заявили активісти Anonymous у відеозверненні.

Немає коментарів:

Дописати коментар