вівторок, 9 червня 2015 р.

Країни "Великої сімки" закликали повністю трансформувати енергетику до екологічно чистих джерел до 2050 року.

     Лідери країн, що зібрались у Німеччині, домовились про необхідність переходу від викопних видів палива до природних джерел.
"Викиди викопного палива не повинні існувати в будь-якому секторі економіки. Ці цілі не обов'язкові - але це сигнал до інвесторів. У перспективі економік повинна лежати екологічно чиста енергія" - вирішили на зустрічі представники країн.
     Світові лідери ефективно поклали кінець епохи викопного палива, що далеко та глибоко загнав економіку з часів промислової революції.

     Найближчі плани G7 - зниження викидів на 40-70 відсотків у глобальному масштабі в порівнянні з 2010 роком. Також багаті країни повинні допомогти бідним - особливо Африці, що буде великим кроком вперед у відношенні адаптації слабкої економіки до екологічно чистих джерел.
     Це не тільки слова, а й зобов'язання - до 2020 року країни "Великої сімки" виділять 100 мільярдів євро для розвитку "зеленої" енергії у країнах, що розвиваються.
      Рішення будуть просувати на засіданні світових лідерів, щоб дійти до глобальної спільного по клімату в кінці цього року в Парижі. На даний час, позитивний результат зараз більш ніж імовірний.
   Але величезні питання залишаються. Деякі вчені та екологи звинуватили G7 у брехні, припускаючи, що ми можемо собі дозволити спалювати викопне паливо на до кінця 2050 року.
     З іншого боку, є побоювання зі сторони деяких країн, що розвиваються, про те, що пропозиції на вугілля не повинно бути. Поки не зрозуміло, як бідні країни відмовляться від дешевого палива, взамін на сонячну, "дорогу" енергію.
     Вартість сонячної енергії різко падає, і в даний час може конкурувати з вугіллям в деяких частинах світу, але це ще не доказ, що вона може бути застосована у галузях великого масштабу.

Немає коментарів:

Дописати коментар